Supporting Marios to rebuild his farm

Campaign Created by: Marios Dimas

The funds from this campaign will be received by Marios Dimas.

Goal: EUR €20,000
Raised: EUR € 7,069

EL: Πριν από περίπου 10 μέρες, μια καταστροφική πλημμύρα έπληξε την πόλη μου, την Λάρισα και κυρίως τα γύρω χωριά της Λάρισας, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Οι γονείς μου και εγώ, έχουμε ένα αγρόκτημα με πολλά ζώα λίγο πιο έξω από το Κουλούρι Λάρισας. Δυστυχώς, μετά την πλημμύρα χάσαμε όλα μας τα ζώα εκτός από τα σκυλιά μας. Το σπίτι μας που βρίσκεται μέσα στο αγρόκτημα καταστράφηκε με το νερό να υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα. Χάσαμε πάνω από 200 πρόβατα, χάσαμε 60 κότες, χάσαμε πάνω από 30 κουνέλια και χάσαμε αγελάδες και μοσχάρια. Μέσα σε 15 λεπτά οι γονείς μου είδαν τον κόπο μιας ζωής να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια τους. Έχοντας μεγαλώσει γύρω από τα ζώα σε όλη τους τη ζωή, οι γονείς μου δεν μπορούν πλέον να ζήσουν χωρίς αυτά και προσπαθούν απεγνωσμένα να ξαναχτίσουν ό,τι είχαν από το μηδέν. Οι ζημιές που έχει υποστεί το αγρόκτημα μας είναι τεράστιες και χρειαζόμαστε όση βοήθεια μπορούμε να έχουμε. Όσα χρήματα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αγορά ζώων και για την κάλυψη διαφόρων επισκευών (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, στάβλοι, αποθήκες ζωοτροφών, ζωοτροφές κλπ) ώστε να καταστήσουμε ξανά το αγρόκτημα μας βιώσιμο για όλα τα ζώα που σκοπεύουμε να βάλουμε μέσα. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας.

EN: About 10 days ago, a devastating flood hit my city Larissa and especially the surrounding villages of Larissa, destroying everything in its path. My parents and I have a farm with many animals just outside of Koulouri Larissa. Unfortunately, after the flood we lost all our animals except our dogs. Our house which is inside the farm was destroyed with the water reaching more than 2,5 meters. We lost over 200 sheep, we lost 60 chickens, we lost over 30 rabbits and we lost cows and calves. Within 15 minutes my parents watched a lifetime of work disappear before their eyes. Having grown up around animals all their lives, my parents can no longer live without them and are desperate to rebuild what they had from scratch. The damage to our farm is immense and we need all the help we can get. All funds raised will be used solely to purchase livestock and to cater for various repairs (electrical, plumbing, stables, feed storage, feed, etc.) to make our farm viable again for all the animals we plan to bring in. Thank you all for your help.

DE: Vor etwa 10 Tagen wurde meine Stadt Larissa und vor allem die umliegenden Dörfer von Larissa von einer verheerenden Flut heimgesucht, die alles zerstörte, was sich ihr in den Weg stellte. Meine Eltern und ich haben einen Bauernhof mit vielen Tieren, etwas außerhalb von Koulouri Larissa. Leider haben wir durch die Überschwemmung alle unsere Tiere außer unseren Hunden verloren. Unser Haus, das sich innerhalb des Bauernhofs befindet, wurde zerstört, und das Wasser stand mehr als 2,5 Meter hoch. Wir haben über 200 Schafe, 60 Hühner, über 30 Kaninchen, Kühe und Kälber verloren. Innerhalb von 15 Minuten sahen meine Eltern, wie ein ganzes Leben voller Arbeit vor ihren Augen verschwand. Da sie ihr ganzes Leben lang mit Tieren aufgewachsen sind, können meine Eltern nicht mehr ohne sie leben und versuchen verzweifelt, das, was sie hatten, von Grund auf neu aufzubauen. Der Schaden an unserem Hof ist immens und wir brauchen jede Hilfe, die wir bekommen können. Alle gesammelten Gelder werden ausschließlich für den Kauf von Vieh und für verschiedene Reparaturen (Elektrik, Sanitäranlagen, Ställe, Futterlager, Futtermittel usw.) verwendet, um unseren Hof wieder lebensfähig zu machen für all die Tiere, die wir aufnehmen wollen. Ich danke Ihnen allen für Ihre Hilfe.


UPDATES

Ενημέρωση - Update #3
December 11, 2023
facebook X

updateImage

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και σχεδόν 20 μέρες επιστρέψαμε επιτέλους στο σπίτι μας μετά από 2,5+ μήνες.. Θυμάμαι τις πρώτες μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας σαν να ήταν χθες. Ήμασταν σίγουροι πως όλα τελείωσαν, αφού είδαμε το σπίτι μας, τα ζώα μας και τον κόπο μιας ζωής να χάνονται μέσα σε 15' λεπτά. Κι όμως 3 μήνες μετά το πρώτο βήμα έγινε. Ξαναφτιάξαμε το σπίτι και ας είχε 2+μέτρα νερό για 8 μέρες και 10 πόντους λάσπης. Όλα αυτά έγιναν χάρη στη γενναιοδωρία όλων εσάς που αποφασίσατε να κάνετε μια δωρεά από το υστέρημα σας για να μας βοηθήσετε. Ευχαριστώ τον καθένα σας ξεχωριστά. Ελπίζω να είστε και εσείς χαρούμενη βλέποντας ότι η συνεισφορά σας έπιασε τόπο και μας βοήθησε να κάνουμε μια νέα αρχή. Το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι να ξανα φτιάξουμε τα ζώα που είχαμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #2
October 28, 2023
facebook X

updateImage

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Μια ενημέρωση για για το τι έχουμε κάνει τις τελευταίες μέρες. Ο σιδεράς χθες ήρθε και έστησε το αποθηκάκι που στεγάζει την αντλία νερού. Σήμερα είναι να έρθει ο υδραυλικός να περάσει την νέα αντλία και απο εβδομάδα περιμένουμε τον ηλεκτρολόγο να έρθει να συνδέσει την τριφασική αντλία με το ρεύμα για να έχουμε επιτέλους νερό. Το αποθηκάκι μας βγήκε 1400 ευρώ (υλικά και η δουλειά του σιδερά να το στήσει). Η νέα τριφασική αντλία νερού  μαζί με τα εξαρτήματα της θα μας βγει 800 ευρώ ενώ ο ηλεκτρολόγος για να την συνδέσει με το ρεύμα θέλει άλλα 400 ευρώ καθώς θα στήσει νέο ηλεκτρολογικό πίνακα για την αντλία επειδή θέλει τριφασικό ρεύμα. Το ρεύμα και το νερό θα μας κοστίσει συνολικά περίπου 4500 ευρώ ενώ 1000 ευρώ μας πήρε ο ιδιώτης που καθάρισε τα μπάζα και μας έστρωσε τον δρόμο με υλικό Α3. Όταν έφτιαξα τον έρανο είχα στο μυαλό μου οτι και 1000 ευρώ να μαζευτούν θα μας βοηθήσει να φέρουμε ρεύμα και μετά τα άλλα θα τα παλέψουμε με τις αποζημιώσεις. Μέχρι σήμερα 28 Οκτωβρίου δεν έχουμε πάρει καμία αποζημίωση. Όχι μόνο εμείς αλλά οι περισσότεροι πλημμυροπαθείς της Λάρισας. Χωρίς τα λεφτά απο τον έρανο αυτήν την στιγμή δεν θα είχαμε κάνει απολύτως τίποτα. Δεν θα είχαμε καθαρίσει τα μπάζα, δεν θα είχαμε φέρει ρεύμα και δεν θα φέρναμε νερό. Ευχαριστώ πολύ εσάς τους 200 που βοηθήσατε να επιτευχθεί όλο αυτό. Η ανηφόρα δεν έχει τελειώσει ακόμη δυστυχώς καθώς τώρα πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι. Ήδη το βάψιμο και διάφορες μικροεπισκευές μας έχουν πάρει 2000 ευρώ (απο τις οικονομίες που είχαμε) και η νέα κουζίνα που παραγγείλαμε κοστίζει 1500 ευρώ. Την άλλη εβδομάδα  θα έρθει και ένα άλλο συνεργείο με σοβατζήδες για μερμέτια και τα σχετικά.  Τέλος μας μένει η επίπλωση και οικοσκευή. Οπότε έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτά προς το παρών, για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω και στο Twitter αλλά και εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #1
October 11, 2023
facebook X

updateImage Μια ενημέρωση για το τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στο κτήμα. Αρχικά όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, τα ζώα μας, σαπίζουν για 30+ μέρες μέσα στους στάβλους και περιμένουμε ακόμη την περιφέρεια να έρθει να τα μαζέψει. Παρόλα αυτά επειδή δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο και ας είναι έντονη η μυρωδιά με άπειρες μύγες και κουνούπια, αρχίσαμε σιγά σιγά τις εργασίες αποκατάστασης. Βγάλαμε όλα τα πράγματα μέσα απο το σπίτι και τις αποθήκες μας ( έπιπλα, οικιακές συσκευές, ρούχα, μηχανήματα) και προσλάβαμε έναν ιδιώτη με φορτωτή και νταλίκα για να τα μαζέψει και να τα πετάξει. Επίσης ο ίδιος ιδιώτης καθάρισε τον δρόμο που οδηγεί στο κτήμα καθώς τα νερά είχαν φέρει πολλά μπάζα και τώρα θα στρώσει τον δρόμο με υλικό 3Α καθώς το νερό προκάλεσε αρκετές ζημιές σε τμήματα το δρόμου. Όλο τα παραπάνω θα μας βγουν κάπου στα 1000-1500ευρώ. Τώρα πάμε στο θέμα του ρεύματος, χθες φέραμε τον ηλεκτρολόγο για να κάνει μια αυτοψία στους πλημμυρισμένους πίνακες και να μας πει πόσο θα κοστίσει όλη αυτή η δουλειά. Για να φτιαχτούν οι πίνακες και να ξανά έχουμε ρεύμα θα μας κοστίσει 1500 ευρώ. Μετά για το θέμα του νερού, θα χρειαστεί να αγοράσουμε νέο μοτέρ (αντλία νερού) και να φτιάξουμε ένα σπιτάκι στο οποίο θα μπει το μοτερ καθώς το παλιό κτίσμα καταστράφηκε απο τα νερά. Το νέο μοτέρ μαζί με την δουλειά του υδραυλικού θα μας κοστίσει περίπου 700-800 ευρώ και θα ξοδέψουμε άλλα 1000 ευρώ περίπου για το κτίσμα στο οποίο θα είναι μέσα η αντλία νερού. Όλα τα παραπάνω θα καλυφθούν με τα λεφτά του εράνου τα οποία λεφτά εσείς μαζέψατε για εμάς. Αφού καταφέρουμε να φέρουμε ρεύμα και νερό που είναι τα πιο βασικά και σημαντικά μετά θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του σπιτιού και στην αποκατάσταση των στάβλων. Ευχαριστώ τον καθένα απο εσάς που έκανε δωρεά και μας βοηθάει να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις τις επόμενες μέρες. Όσοι θέλουν και μπορούν να κάνουν δωρεά ακόμη και το 1ευρώ μετράει. 

PRAYER REQUESTS

Click the Pray button to let the campaign owner know you are praying for them.